Restaurants, goed eten en lekkernijen

« Terug Start

Is uit eten voor u ontspanning of..?

Gepost op

Naar het restaurant

Eindelijk bent u klaar met uw werk en kunt u vertrekken. Na een half uur in de file, komt u hongerig aan bij de supermarkt. U loopt richting de schappen met verse groenten, maar bedenkt u dat u snel iets wilt eten om het hongergevoel te verdrijven. U kiest voor iets eenvoudigs: een maaltijdsalade uit de koeling. Wel jammer dat u nu niet iets warms eet, daar had u eigenlijk zin in. In een hectisch, druk leven valt het niet mee om uzelf te voorzien van de maaltijd die u wenst. In een restaurant daarentegen kan dit wel. Of heeft u net als velen ook daar last van keuzestress?

Een avondje ontspannen in het restaurant

Heerlijk, u heeft uzelf al lang op deze avond verheugd: u gaat naar een restaurant. Na een lange dag werken, springt u onder de douche, trekt uw outfit aan en doft uzelf op om vervolgens richting uw favoriete restaurant - Restaurant de Kamer wellicht - te vertrekken. Daar zit uw date al op u te wachten. Terwijl u gezellig bijkletst, krijgt u de menukaart in handen. Tussen de gesprekken door valt uw oog op de verzameling heerlijke gerechten. Hoewel alle beschrijvingen wel naar uw smaak zijn, springt er toch één gerecht uit: de gegrilde entrecote met bearnaisesaus. En omdat u veel trek heeft, besluit u ook de rundercarpaccio als voorgerecht te kiezen. U geniet volop van de wijn, goed gezelschap en een heerlijke maaltijd. Met een voldaan, ontspannen gevoel vertrekt u uit het restaurant.

Een restaurantbezoek vol keuzestress

Is voor u een avond naar het restaurant vooral ontspanning of slaat bij u de keuzestress toe? Volgens het Financieel Dagblad is keuzestress in het restaurant vandaag de dag heel normaal. Wellicht herkent u zichzelf in het volgende verhaal. Vol stress vertrekt u van uw werk. U heeft afgesproken met een vriend om uit eten te gaan. Terwijl u doucht, schieten er een aantal restaurants door uw hoofd. Maar geen enkele is naar uw zin. Misschien eerst maar afspreken in de stad om er vervolgens samen eentje uit te kiezen. Wat trekt u aan? Daar had u ook nog niet over nagedacht. Na vier keer verkleden, besluit u dat deze outfit het maar moet worden. In de stad aangekomen, blijkt dat uw vriend en u niet op een lijn zitten. Als u uiteindelijk kiest voor een restaurant, dat wel oké is, is de sfeer om te snijden en het eten op de kaart valt ook nog eens tegen…

Herkenbaar? Dan is mijn advies: Plan van te voren zoveel mogelijk, zodat u niet op een avond die ontspannen hoort te zijn, in de stress schiet.


Delen